Panel: ’‘Rus Edebiyatının Türk Okuruyla Buluşması’’

Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından ’‘Rus Edebiyatının Türk Okuruyla Buluşması’’ başlıklı panel 12 Haziran 2015 tarihinde İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Kurul Odası'nda gerçekleştirilmiştir. Konuşmacılar ve konular:

• Prof. Dr. Ataol Behramoğlu , Aydın Üniversitesi “Neden Rusça?”

• Yard. Doç. Dr. Hülya Arslan , Okan Üniversitesi “Doktor Jivago’nun Penceresinden Rusya”

• Doç. Dr. Hüseyin Kandemir , Selçuk Üniversitesi “Sibiryalı Bir Yazar : Valentin Rasputin”

• Yard. Doç. Dr. Korhan Korbek , İstanbul Üniversitesi “S. A. Yesenin ve Pers Motifleri”

DSC_1762_1200x800

DSC_1766_1200x800

DSC_1786_1200x800

Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Günleri-IV

İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İSTANBUL KAGEM), Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi (HAYEF), Yabancı Diller Bölümü, Edebiyat Fakültesi Yabancı Dil Bölümleri ve İstanbul Üniversitesi Dil Kulübü işbirliğiyle düzenlediği Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Günleri-IV etkinliği, 03-04 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı araştırma görevlilerinden Yulva Muhurcişi, "Yabancı Dil Olarak Rusça ve Öğretim Teknikleri" adlı konuşmasıyla katıldı.

Yulva-KAGEM

III. Rusça Olimpiyatları Sonuçları

A.K. Tolstoy’un doğumunun 200. yılı vesilesiyle Rus Kültür Eğitim ve İşbirliği Derneği, Türkiye Rusya Büyükelçiliği, İstanbul Rusya Başkonsolosluğu, Rusya Federasyonu Eğitim ve Bilim Başkanlığı, A.S. Puşkin Devlet Rus Dili Enstitüsü tarafından 19-20 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu (Ankara), Rusya Federasyonu Devlet Duması Dostluk Grubu (Moskova), Rus Dünyası Vakfı (Moskova), İstanbul Valiliği tarafından desteklenen III. Rusça Olimpiyatları’nda İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencilerinden Nisa Yıldız, Ozan Can Özköseli 2.liği paylaşırken, Alper Ulucutsoy 3. olarak ödül almaya hak kazanmıştır. 20 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Rusya Başkonsolosluğu’nda düzenlenen ödül töreninde adı geçen öğrencilere ödülleri ve öğrencileri olimpiyata hazırlayan, süreçte emeği geçen Prof. Dr. Emine İnanır, Doç. Dr. Olga Klimkina, Okt. Canan Ersoy, Okt. Nihal Erturan, Okt. Zoya Şengüder’e ve Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üye ve görevlilerine onur plaketi takdim edilmiştir.

9 Mayıs 2018 Kutlama Şenliğine İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri de katılmıştır.